Sunt multe lucrurile ce pot face dintr-o ședința foto un real succes mai ales când vorbim despre ședința foto de nuntă. Evident, sunt aspecte ce pot fi controlate, și unele care nu depind de nici una din părți, atât a mirilor cât și a fotografului de nuntă. Pe lângă echipamente, talent, pricepere, vreme, mai există și elementul locației unde alegeți să faceți shootingul. Trebuie să spunem că locația este un element foarte important atât din punct de vedere al imaginii cât și pentru noul cuplu.
Alegerea unui loc pentru shooting este multe ori o provocare, mai ales pentru cei ce își doresc ceva inedit. Orice fotograf de nuntă știe faptul că locația este cea care pune în valoare fotografiile. Pentru alegerea acesteia trebuiesc ținute în vedere câteva aspecte foarte importante.
Locația aduce un plus valoare fotografiei de nuntă
1 – Locația aleasă trebuie să fie corelată cu mirii sau cu povestea acestora.
Cea mai mare greșeală în alegerea unui loc pentru ședința foto de nuntă este să mergeți doar pe criteriul aspectului. Într-adevăr, shootingurile în păduri, zone montane, sau diverse puncte urbane pot fi spectaculoase, însă ideea generală a unui shooting de acest gen este și notă personală. Așadar gășiți o locație care să reprezinte un punct important în povestea voastră de cuplu.
2 -Aspectul locației este extrem de important.
Nu ne contrazicem cu primul punct ci privim aspectul că și element de inedit. Aici depinde în mare parte de fiecare tip de fotograf de nuntă. Unii preferă să meargă pe locații clasice (lac, mare, pădure, etc.) mai ales în ședințele de Trash the Dress și nu numai. Alți fotografi preferă să scoată spectaculosul din banal. Știm prea bine că un fotograf de nuntă talentat poate transformă o banală baltă într-o reflexie pentru un unghi spectaculos. Așadar, alegeți, să mergeți pe aspect clasic sau ceva mai… aparte.
3 -Elemente auxiliare.
Este o denumire mai tehnică, însă această definește cam tot ce se află în locația respectivă și poate fi folosit pentru a construi cadre. O căruță veche, o capita cu fan, un bolovan mare, o ruină, o mașînă veche, un perete cu grafitti sau orice altceva care poate adaugă culoare, textura și elemente în povestea shootingului. Folosiți-va de tot ceea ce este în jur și poate fi folosit într-un cadru interesant, romantic sau amuzant.
4 -Respectați etică.
Este un sfat care din păcate trebuie spus tot mai des. Sunt legi dar și reguli care interzic anumite tipuri de fotografii în zona monumentelor naturale, istorice sau de artă. Dacă doriți o ședința foto într-o astfel de zona, nu numai fotograful trebuie să fie atent să mențînă etică muncii sale, ci și dumneavoastră trebuie să respectați legile bunului simt.
5 -Ultima, dar extrem de importantă este siguranță.
Alegeți un loc pentru shooting care să fie sigur în primul rând. Modă slefie-urilor pe vagoane sau în preajma altor zone periculoase a făcut că mai multe cupluri de tineri să braveze în mod complet greșit. Așadar, gândiți-va la siguranță, apoi la etică și ceea ce vreți să transmiteți prin fotografiile voastre de cuplu.