5 întrebări pentru un fotograf de nuntă

Atunci cand tu iti cauti un fotograf pentru nunta ta, sunt sigur ca ai in minte macar 5 intrebari pentru el. Sunt o multitudine de fotografi care sunt dispuși să fotografieze un eveniment, iar acest lucru face din alegerea unui fotograf de nuntă o aventură în adevăratul sens al cuvântului. Este lesne de înțeles că unii dintre aceștia vin la un cost mai mic, iar alții la unul ridicat. Așadar se naște o întrebare foarte simplă, pe care trebuie să o iei în considerare înainte de a discuta cu un fotograf de eveniment, pentru a te asigura că alegi în cunoștință de cauza.

Daca ai întrebări pentru un fotograf de nuntă, nu ezita!

În primul rând discuțiile cu un fotograf pentru nuntă ta trebuiesc avute din timp, în general fotografii buni au rezervate evenimente chiar și cu un an sau doi în avans. Așadar orientează-te spre unul cu cel puțîn nouă luni înainte de dată stabilită a nunții voastre. Astfel vei avea șanse mai bune și mai mult timp la dispoziție pentru a-ți selecta un fotograf de nuntă profesionist. Pe lângă acest amănunt mai apar și  temerile firești ce privesc alegerea unui fotograf.

1 – Este oare de încredere? Este prima și una din cele mai importante întrebări ce apar.

Pentru a prezența încredere un fotograf trebuie să vină cu un portofoliu de imagini și un portofoliu de recomandări. Majoritatea cuplurilor merg pe recomandări atunci când fac această alegere. A merge pe recomandări este bine de cele mai multe ori, însă există și riscuri. Înainte de a alege un fotograf de evenimente, este recomandat să stabiliți o întâlnire pentru a vedea dacă portofoliul acestuia va este pe plac și dacă rezonați cu ideile și modul de lucru.

2 – Cât de bun este?

Evident un cost ridicat nu înseamnă în mod direct și o calitate de excepție. Pentru a stabili cât de bun este, puteți încerca să va documentați despre el urmărindu-i site-ul de prezentare, profilul de Facebook și mai ales urmăriți review-urile.

3 – Face poze de calitate?

Pentru a va răspunde la întrebarea asta un fotograf de evenimente nu trebuie să se laude cu echipamentul pe care îl deține. Evident, nu se poate face fotografie de nuntă folosind un aparat point & shoot sau de buzunar. În medie, cam orice aparat foto DSLR sau mirrorless cu un preț de peste 6000 de lei oferă o rezoluție suficientă. Tot ce este peste 18 Megapixeli este o rezoluție bună. Adevăratul factor ce influențează rezultatul final îl reprezintă abilitatea fotografului de a utiliza aparatura deținută și de a se adapta situațiilor neprevăzute.

4 – Cum îi place să lucreze?

Este o întrebare mai puțin cunoscută. Există fotografi care se bagă la propriu în sufletul omului și încearcă să îi controleze pe cei ce îi fotografiază. Alegeți un profesionist care știe că la un astfel de eveniment discreția este o calitate și o necesitate.

5 – În cât timp sunt predate albumele?

Unii fotografi vor spune că sunt foarte ocupați, așadar vor oferi un termen de livrare. Încercați să gășiți un fotograf de evenimente ce oferă garanția faptului că veți primi albumele în termenul dat.

Pe lângă aceste întrebări mai există și multe alte idei, însă în general este cel mai bine să vorbiți deschis cu fotograful ales și încercați să creați o conexiune care să ușureze munca atât pentru el cât și pentru voi ca miri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Ai nevoie de fotografie de eveniment?

Dacă ai întrebări sau ai nevoie de informații pe care nu le-ai găsit, te invitam să ne contactezi și promitem să revin cu răspuns în mai puțin de 2 ore.Fotografie de nunta Galati

În secțiunea blog vei găsi fotografii și sedinte foto de nunta care să te inspire. Cele mai frumoase cadre ale fiecărei povești la care suntem părtași. Îți vei putea face o idee asupra modului în care ne folosim creativitatea pentru a surprinde emoțiile și momentele importante pentru tine.