8 lucruri pe care să Nu le impui videografului de nuntă

Reține te rog!

Îți ofer argumente pentru a realiza cât de important este să știi să comunici și îți punem la dispoziție un întreg eveniment, tocmai pentru a fi cât mai transparenți.

De ce?

Pentru că ne respectăm munca și vă respectăm în primul rând evenimentul.

Știm că suntem printre puținii care facem lucrul acesta. Dar mai știm și că alegerea echipei foto-video, nu este o alegere ce trebuie făcută doar de dragul de a avea acolo niște poze și o filmare. Amintirile sunt mult mai mult decât atât. Sunt cele care îți vor bucura sufletul atunci când îți va fi mai puțin bine . Tot ce îți putem promite, este că vei avea un material filmat și editat prin viziunea noastră.
Mergem pe ideea că îți dorești un film al nunții tale care să decurgă cât mai natural. Să fie presărat de momente frumoase dar și să reflecte amintirea celui mai frumos eveniment din viața ta. Lasă filmatul și editarea pe seama profesioniștilor. Este suficient doar să fi discutat cu ei înainte de ziua nuntii ce anume îți dorești. Ei vor ști care sunt așteptările tale.
Dacă mergi pe ideea că ai plătit pentru aceste servicii și videograful trebuie să îți facă pe plac indiferent de ce ar fi, atunci din start trebuie să îți spunem că este o idee total greșită. Dacă vrei să ai parte de servicii ireproșabile trebuie să lași pe toată lumea să își vadă de treaba iar tu să te bucuri de nuntă. Rezultatele s-ar putea să te surprindă.

Nunta prezentată mai jos este un exemplu pozitiv, un exemplu de comunicare excelentă. Un exemplu pentru modul în care ei au ales sa se comporte pe parcursul întregului eveniment. Ei ne-au rămas în suflet și modul în care am ales să scriu articolul este cel de a sublinia cât de important este să poți lucra cu armonie pentru un proiect, atunci când amintirile mirilor devin și amintirile noastre.

Am întocmit o listă cu 8 lucruri pe care niciodată nu ar trebui să le impui videografului. Sfaturile oferite sunt pentru a te ajuta sa fii cât mai relaxată în ziua nunții.

 

De ce este bine să nu separi echipa foto-video pe parcursul nunții.

În cele mai multe cazuri mirii achiziționează servicii foto-video. Echipa  noastră este compusa din fotograf, videograf și asistent. Suntem în formula de trei, tocmai pentru că formăm o echipă. Ceea ce facem noi presupune lucru în echipă. Acest aspect înseamnă din start a ne sprijini munca.

Pentru a avea un film de nuntă frumos, lasă cameramanul de nuntă, sau videograful să își facă treaba și vei vedea cât de frumoase vor fi rezultatele obținute.

Crezi că este o soluție bună ca videograful să filmeze individual articolele vestimentare și accesoriile?

Dacă pe foto este posibil să faci acest lucru, pe video montajul va trebui să fie destul de coerent.

Până la urmă ce vei face cu atâtea cadre filmate cu rochia de mireasă și accesoriile? Cu siguranță nu sunt de vânzare. Desigur, vor exista cadre separate și cu rochia și accesoriile pentru nuntă dar, ele vor fi reprezentate într-un clip artistic. Dar, nu este mai bine să obții o filmare de nuntă în stil inteligent cu multe cadre superbe?

Dacă vei impune videografului să filmeze dintr-un anume loc sau unghi nu vei avea rezultatul asteptat.

Sunt multe momente importante la o nuntă dar cameramanul se va descurca și fără să îi dai indicații legate de locul în care trebuie să filmeze, să nu rateze când mireasa urcă în mașină sau când mirele da noroc cu nașul.

Videografii profesioniști au fost la sute de nunți și știu care sunt momentele cheie. Fii fără nici o grijă că nu le vor rata și vor crea la final un film al nunții tale demn de privit chiar și peste zeci de ani. El va ști să facă diferența dintre ceea ce poate să surprindă prin obiectivul aparatului  și ceea ce noi vedem cu ochiul liber.

Dacă ședința foto va fi filmată, nu te ajută cu nimic și nici nu vei avea un clip wow.

Indiferent de locul ales pentru fotografiile de nuntă nu-i cere cameramanului să și filmeze. Nu vei câștiga mai mult timp dacă ești și fotografiată și filmată în același timp. În plus, videografia și fotografia sunt două segmente total diferite care impun o serie de acțiuni diferite. Pentru asta există ședința foto și ședința video.

Alege să nu-l trezești cu noaptea-n cap să vină la make-up.

Cu siguranță nu vei putea obține nimic bun dacă îl rogi să se trezească dis de dimineață doar pentru a intra pe ușa ta împreună cu fetele care se ocupă de machiaj. Îi poți cere să fie prezent doar în momentul în care se fac ultimele retușuri deoarece este suficient pentru a marca momentul. Editorul de imagine trebuie să obțină din cadrele filmate o unitate dar și o poveste.

Să editeze filmul de nuntă pe melodia de la dansul mirilor, îi poate chinui creativitatea.

Una dintre cele mai mari greșeli este să impui videografului să folosească în toată filmarea melodia cu care ați deschis petrecerea de nuntă. Rezultatul va fi unul slab și cu siguranță îți vei dori să facă modificări după ce vei vedea montajul.

Teoria spune că sunetul trebuie să fie în concordanță cu tăieturile din editare și să susțină pe toată durata imaginilor întregul concept.

Este greșit să-i impui să filmeze non stop.

Dacă s-a așezat la masă înseamnă că totul este sub control și nu este nevoie să te duci la el să îl întrebi de ce nu mai filmează. Nimic nu poate să fie mai jenant pentru un profesionist decât să fie tratat precum un amator.

Calitatea este cea care primează nu cantitatea. Dacă îi vei cere să filmeze non stop atunci riști să distrugi filmarea și suntem siguri că nu îți dorești acest lucru.

Nu grăbi editarea filmului de nuntă.

Lucrurile frumoase necesită timp pentru a fi realizate. Nu e indicat să ceri insistent materialul video înainte de termen întrucât  ți-a fost oferită o dată de predare a montajului video.  Trebuie  să ții cont că va fi creat un concept vizual care să te reprezinte și să fie potrivit cu evenimentul.

După ce ai citit acest articol suntem siguri că vei lua cele mai potrivite decizii pentru nunta ta. Îți dorim din toată inima să ai o nuntă de poveste și să alegi inspirat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Ai nevoie de fotografie de eveniment?

Dacă ai întrebări sau ai nevoie de informații pe care nu le-ai găsit, te invitam să ne contactezi și promitem să revin cu răspuns în mai puțin de 2 ore.Fotografie de nunta Galati

În secțiunea blog vei găsi fotografii și sedinte foto de nunta care să te inspire. Cele mai frumoase cadre ale fiecărei povești la care suntem părtași. Îți vei putea face o idee asupra modului în care ne folosim creativitatea pentru a surprinde emoțiile și momentele importante pentru tine.