Care sunt provocările unui videograf de nuntă

Poate că te-ai întrebat de multe ori de ce pentru video de nuntă sunt necesare anumite condiții.

Videografia reprezintă întotdeauna o provocare. Mereu va trebui să cauți și să iți creezi condițiile perfecte pentru a realiza filmarea de nuntă ideală. Videograful este pus mereu în situații în care trebuie să se adapteze condițiilor existente folosind tehnica și echipamentele pe care le are la dispoziție astfel încât să poată compensa condițiile imperfecte de la fața locului.
Acestea nu ar reprezenta o problemă dacă filmarea ar avea loc într-un platou unde sunt puse la dispoziție multiple surse de iluminare ajustabile ca intensitate, culoare, poziționare etc. și mai mult timp pentru realizarea dublelor.

Provocările unui videograf de nuntă

Problema cea mai mare cu care se confruntă un videograf de nuntă este lipsa unei lumini adecvate. Această problemă apare în special în biserică sau în sala de nuntă după lăsarea serii. În sălile de nuntă întâlnim mereu lumini incandescente sau fluorescente pe jumătate stinse. În această situație se solicită camerei de filmat să își depășească condițiile dar și performanțele ochiului uman păstrând standardul de calitate întrucât nimeni nu își dorește un film întunecat.

Unii videografi preferă să compenseze lipsa de lumină prin instalarea unor lumini adiționale dar acest lucru este mai puțin de preferat întrucât nu trebuie să transformi toată sala de nuntă într-un studio de filmare. Soluția cea mai bună este să se folosească echipamente corespunzătoare care nu necesită instalarea unor alte echipamente adiționale doar pentru a asigura calitatea imaginii.
Sălile luminoase reprezintă scenariul ideal în care un videograf poate să filmeze o nuntă dar un astfel de lucru este destul de rar. De asemenea, în condiții mai puțin optime de lucru este nevoie și de un al doilea cameraman. Acesta va putea surprinde evenimentul dintr-un unghi diferit și să contribuie la calitatea producției. De asemenea, acest lucru ajută și la obținerea unui montaj mai dinamic.

De ce este recomandat pentru nuntă să fie prezent și un al doilea cameraman?

Tot printre provocările unui videograf de nuntă se numără și decizia de a recomanda un al doilea operator video. Este indicat în momentul în care, la recepția petrecerii numărul invitaților este cu mult peste 200. 

Folosind două camere se pot surprinde simultan subiecte aflate în locații diferite, se poate reda într-un mod mai interactiv dialogul între două persoane, deci se poate surprinde atmosfera mult mai bine.
Dacă aveți un buget mai consistent pentru nuntă recomandăm pachetele care includ doi cameramani. După cum spuneam mai devreme, producția va fi mai dinamică și totul se va desfășura în condiții mult mai optime. 

Te-ar putea interesa si articolul acesta

Utilizând un al doilea cameraman va fi mult mai simplu de surprins toate momentele cheie. De exemplu, cameramanul principal poate să surprindă momentele cheie ale evenimentului în timp ce al doilea cameraman se concentrează asupra detaliilor care pot contribui la construirea momentelor. Luând în considerare și montajul la care se folosește o coloană sonora în prima parte se permite o tehnică de filmare mai fragmentată. Filmarea se poate fragmenta în cadre scurte creându-se un montaj dinamic dar cu mai multe momente.
În plus, si noile tehnologii apărute pe piață pot să reprezinte o provocare pentru videograf întrucât și clienții vor cere acele tehnologii și, dacă nu are resursele necesare pentru a le oferi clienților atunci în mod clar va avea de pierdut.

Blitzstudio-Pretuim Amintirile

Dacă în scurt timp iți programezi nunta, iți vom oferi suport pentru organizarea timpului și iți vom fotografia și filma evenimentul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Ai nevoie de fotografie de eveniment?

Dacă ai întrebări sau ai nevoie de informații pe care nu le-ai găsit, te invitam să ne contactezi și promitem să revin cu răspuns în mai puțin de 2 ore.Fotografie de nunta Galati

În secțiunea blog vei găsi fotografii și sedinte foto de nunta care să te inspire. Cele mai frumoase cadre ale fiecărei povești la care suntem părtași. Îți vei putea face o idee asupra modului în care ne folosim creativitatea pentru a surprinde emoțiile și momentele importante pentru tine.