Sfaturi pentru fotografii de poveste în lanul de lavanda

Imaginează-ți lanuri întinse de lavandă înflorită care te inspiră pentru cele mai frumoase și memorabile fotografii. Violetul intens al florilor îți taie răsuflarea iar când vezi o astfel de frumusețe parcă simți că te desprinzi de realitate. Dacă ți se pare că este ireal, trebuie să știi că în țara noastră poți să regăsești peste 600 de hectare de lavandă. Lumea lavandei cuprinde aproximativ 47 de specii de plante cu diferite nuanțe.
O ședință foto în lavandă este ceva deosebit și îți va rămâne în suflet pentru mult timp. Tocmai de aceea am decis să îți oferim câteva sfaturi utile pentru a avea o experiență minunată în timpul unei astfel de ședințe foto în Galati.

Aspecte de care trebuie să ții cont atunci când te pregătești de ședința foto în Galati și nu numai

În momentul în care te pregătești pentru întâlnirea cu fotograful pentru ședința foto în lanul de lavandă, tipul de vestimentație aleasă joacă un rol foarte important. Apropo, după Ziua Porților Deschise, a prietenilor de la Lumea Lavandei, cred că știi că avem și în Galati, o cultura de lavanda unde fotografii din Galati pot fi cât se poate de creativi. Revenind la sfaturile pe care ți le ofer pentru sedințele foto, te îndrum să alegi haine în culori fine sau contrastante. Poți alege culori pentru vestimentație precum alb, roz pal, verde pal, mov pal, azuriu. Dacă vrei să obții fotografii care să contrasteze cu fundalul superb atunci poți să foloseșți culori puternice precum galben sau roșu.
Ședințele foto în lanul de lavandă se programează de regulă la răsărit sau la apus deoarece atunci este lumina cea mai bună. În timpul verii, atunci când lavanda înflorește, mai ales în soarele puternic al amiezii riscul este să se obțină fotografii arse. Fața ta va străluci sau se va crea o aură în jurul tău iar florile de lavandă vor părea șterse. Desigur, editarea poate să rezolve multe probleme însă, dacă fotografiile sunt foarte arse atunci nu vei putea avea pozele pe care ți le-ai dorit atât de mult.

Albinele și Lavanda

La fel de mult cum iubesc oamenii lanurile de lavandă atât de mult le adoră și albinele. Nu folosi parfumuri puternice întrucât le vei atrage și nu vei mai putea acorda atenție sedinței foto.
Cel mai important, atunci când participi la o ședință foto în lanul de lavandă este să improvizezi cât mai mult. Cele mai originale fotografii numai în acest mod le vei putea avea. În lanul de lavandă vei putea face ședințe foto de familie, pentru cupluri, pentru copii, individuale și nu numai. Dar, indiferent de tipul de ședință aleasă, creativitatea este foarte importantă.

Ședințele foto în lanul de lavandă un motiv pentru a fi cât mai creativ

Colaborează cu un fotograf cu viziune care a mai realizat astfel de ședințe foto întrucât va ști exact cum să abordeze fiecare situație apărută. Experiența și profesionalismul întotdeauna își spun cuvântul.
Un tip de fotografie aparte este realizarea ședințelor foto de nuntă în lanul de lavandă. Mai ales dacă ai nunta în timpul verii, atunci când florile de lavandă înfloresc, vei putea să îți creezi un album deosebit.

Daca esti curios cum a fost la nunta Danielei poti vedea aici.

Tot legat de creativitate, un alt sfat pe care ți-l putem oferi este să nu îi soliciți fotografului să reproducă alte lucrări pe care le-ai văzut pe net. Oricât de multă experiență ar avea, nu va reuși niciodată să surprindă exact aceleași detalii pe care le-a obținut cel care a surprins cadrul respectiv. Poți să te inspiri de pe net dar este bine ca fiecare cadru surprins în lanul de lavandă să aibă propria poveste. Și, nu în ultimul rând, fiți cât mai naturali pentru că fiecare gest surprins de aparat să fie cât mai firesc.
Fotografiile în lanul de lavandă pot fi impresionante și totul depinde si de tine și de expresivitatea de care dai dovadă atunci când sunt făcute.

PS: Să nu uit să iți spun că floarea de lavandă are doua perioade în care înflorește. După perioada din iunie în care floarea de lavanda este de un mov aprins, urmeaza să înflorească și în luna august. Așa că dacă acum nu ai reușit să iți programezi o vizită sau o ședinta foto în lavanda, o vei putea face în luna august. Sunt sigur că vei plăcut surprins de experiența de a pași în Lumea Lavandei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ai nevoie de fotografie de eveniment?

Dacă ai întrebări sau ai nevoie de informații pe care nu le-ai găsit, te invitam să ne contactezi și promitem să revin cu răspuns în mai puțin de 2 ore.

Fotografie de nunta Galati

În secțiunea blog vei găsi fotografii și sedinte foto de nunta care să te inspire. Cele mai frumoase cadre ale fiecărei povești la care suntem părtași. Îți vei putea face o idee asupra modului în care ne folosim creativitatea pentru a surprinde emoțiile și momentele importante pentru tine.