Cum pregătești o nuntă
A trecut euforia logodnei și v-ați dat seama că o nuntă înseamnă pregătiri și griji.
Există două categorii de oameni, primii sunt cei ordonați, care organizează totul din timp, iar în ziua evenimentului sunt relaxați și se bucură de fiecare moment. De partea cealaltă sunt cei care lasă pe ultima sută de metri pregătirile și devin stresați și îngrijorați cu cât se apropie nunta.
Noi vă ușurăm această misiune cu un calendar bine pus la punct care să vă ajute pas cu pas în etapele dinaintea marelui eveniment.
Ce faci cu un an înainte de nuntă
- Stabiliți ziua nunții. Neapărat verificați zilele de post sau sărbătorile în care nu se oficiază cununii religioase.
- Alegeți nașii. Ei vă vor fi părinți spirituali și vă vor fi alături în această zi minunată și, teoretic, toată vața.
- Stabiliți bugetul nunții. Probabil că îl veți depăși, dar este bine să aveți un punct de plecare.
- Alegeți tema nunții. Tematica poate fi aleasă în funcție de anotimp, de hobby-uri comune, de personalitatea mirilor, de locul unde v-ați cunoscut sau de o anumită culoare.
- Rezervați restaurantul sau sala unde vă doriți să aibă loc evenimentul. De obicei cele mai frumoase locuri se rezervă cu mult timp înainte, așa că nu este niciodată prea devreme.
- Găsiți fotograf și cameraman buni, care să vă garanteze calitatea fotografiilor de eveniment și a filmărilor. Un fotograf de nuntă bun are agenda încărcată, deci și aici trebuie să vă grăbiți puțin. Noi vă așteptăm pentru o discuție preliminară.
Ce faci cu 10 luni înainte de nuntă
- Alegeți firma sau persoana care se ocupă de aranjamentele florale în cazul în care restaurantul nu are inclus în pachetul de nuntă acest serviciu.
- Alegeți serviciile de entertaiment: cabină foto, formație și/sau DJ, momente speciale de divertisment pe parcursul evenimentului.
- Mergeți la biserică și rezervați ora pentru cununia religioasă.
- Alegeți domnișoara și cavalerul de onoare.
Ce faci cu 8-6 luni înainte
- Faceți programări la machiaj și coafor, pentru mireasă, pentru nașă, domnișoare de onoare și celelalte persoane importante ale zilei.
- Alegeți rochia de mireasă și costumul pentru mire. Mergeți la târguri unde se oferă discount-uri sau faceți pe comandă.
- Cumpărați accesoriile și pantofii sau le puteți face tot pe comandă.
Ce faci cu 4-3 luni înainte
- Alegeți modelul de invitație la nuntă. Între prieteni sau persoanele care stau departe, este convenabil să faceți invitații electronice.
- Începeți să distribuiți invitațile. Pentru invitații din alte orașe va fi nevoie să rezervați cazare.
- Comandați cardurile cu numerele meselor, dacă restaurantul nu pune la dispoziție acest serviciu.
- Tot acum puteți începe repetițiile pentru dansul mirilor (în funcție de abilitățile voastre va fi nevoie de mai mult sau mai puțin exercițiu).
- Rezervați luna de miere. Chiar dacă este vorba doar despre o săptămână de fapt, acest voiaj va rămâne în istoria fiecărui cuplu, deci trebuie să fie memorabil.
Ce faci cu 1 lună înainte
- Restaurantele organizează de obicei o degustare a meniului pentru nuntă. Este momentul să verifici dacă ce ai ales va fi cum îți dorești sau dacă mai poți face modificări.
- Dați comandă de tort.
- Probează rochia de mireasă. Poate stresul te-a făcut să iei în greutate au să slăbești și este nevoie de mici retușuri.
- Fă o probă de machiaj și stabilește cum vrei să arăți în ziua cea mare. Nu îți dorești ca make-up artistul să facă încercări pe fața ta exact în ziua nunții.
- Mergi prin casă cu pantofii să te obișnuiești. Nu ai vrea ca în ziua nunții să faci bătături și să nu mai poți dansa. Recomandarea noastră este să ai totuși o pereche de pantofi mai comozi în caz că simți nevoia să te schimbi.
- Stabiliți aranjarea invitaților la mese. De multe ori este o chestiune delicată să mulțumești pe toată lumea și nimeni să nu se simtă marginalizat.
- Organizați petrecerea de burlac și burlăciță. Sau pur și simplu participați la ele, dacă prietenii se oferă să le organizeze.
Ce faci cu 14 zile înainte
- Dacă ați ales ca cununia civilă să fie în aceeași zi cu cea religioasă, acum este momentul să depuneți actele. Acesta este termenul, pentru că atunci expira certificatele medicale necesare în cazul cununiei civile.
- Tot acum trebuie să anunțați restaurantul numărul exact de invitați
- Stabiliți cu fotograful de nuntă și cameramanul detaliile organizatorice.
- Planificați momentele importante pe care vreți să le surprindă.
- Alegeți o persoană care se poate ocupa de detaliile organizatorice ce pot apărea în ziua cea mare, pentru ca voi să nu fiți nevoiți să vă bateți capul în acea zi.
Ce faci cu o săptămână înainte
- Verifici dacă ți-a scăpat ceva de pe lista noastră.
- Te odihnești!
Articole recomandate
Silvia și Radu – O nuntă ca-n povești, pe acorduri de vioară
Gandurile unui videograf de nunta Din postura unui videograf de nunta ce spun povestea unei nunti din Galați, sunt martor la numeroase clipe minunate și
Ai nevoie de fotografie de eveniment?
Dacă ai întrebări sau ai nevoie de informații pe care nu le-ai găsit, te invitam să ne contactezi și promitem să revin cu răspuns în mai puțin de 2 ore.
Fotografie de nunta Galati
În secțiunea blog vei găsi fotografii și sedinte foto de nunta care să te inspire. Cele mai frumoase cadre ale fiecărei povești la care suntem părtași. Îți vei putea face o idee asupra modului în care ne folosim creativitatea pentru a surprinde emoțiile și momentele importante pentru tine.